Ballina / EKONOMI / 15 milionët e BE-së për sallën koncertale ridestinohen në “Kosova A”

15 milionët e BE-së për sallën koncertale ridestinohen në “Kosova A”

Prishtina e ka humbur mundësinë që t’i shfrytëzojë 15.4 milionë euro për sallën koncertale. Bashkimi Evropian mjetet e zotuara në kuadër të fondeve IPA do t’i ridestinojë.

Kësisoj shteti ka humbur mundësinë sivjet të nisë realizimin e një projekti, që do t’i sillte kryeqytetit për herë të parë një sallë koncertale.

Por humbja e mjeteve të zotuara shihet edhe si problem politik. Për Komunën e Prishtinës është Ministria e Integrimeve ajo që e ka sjellë gjendjen deri këtu. Sipas Komunës, ministrja e Integrimeve, Dhurata Hoxha, nëpërmjet një letre, i ka kërkuar Bashkimit Evropian që 15.4 milionët e zotuar të ridestinohen, shkruan sot Koha Ditore.

Përderisa vetë ministrja Hoxha e ka mohuar një letër të tillë, ajo e ka konfirmuar ridestinimin e mjeteve, gjë që e bën të pamundur fillimin për ndërtimin e sallës koncertale.

Gazeta e ka kontaktuar të mërkurën vonë edhe Zyrën e BE-së në Prishtinë. Zëdhënësja Dinka Zhival ka thënë se i duhet kohë ta konfirmojë këtë dhe ka thënë se do të përgjigjen të enjten.

Autoritet qendrore dhe ato lokale nuk kanë qenë asnjëherë të koordinuara për këtë projekt. E pas një viti diskutimesh e debatesh, epilogu ka dalë të jetë negativ. Shteti nuk ia ka dalë që as me donacione ta nisë ndërtimin e objektit kulturor.

Muajin e kaluar Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë njoftoi se i është dashur të anulojë një projekt prej 12 milionë eurosh për ndërtimin e deponisë së mbeturinave të rrezikshme në Kosovë. Krejt kjo ndodhi pasi autoritetet vendore nuk gjetën lokacion për këtë deponi.

Rekomanduar

17 familje për 10 muaj kanë jetuar pa energji elektrike

17 familje të vendosura në ndërtesën e banimit social në Stan Tërg për 10 muaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *