Ballina / Teknologji / Apple dhe Dream Corps krijojnë mundësi karriere për Oakland  coders
Vien Truong, CEO e Dream Corps, do të punojë me Apple për të sjellë kodimin dhe programet e zhvillimit të fuqisë punëtore tek të rinjtë lokalë.

Apple dhe Dream Corps krijojnë mundësi karriere për Oakland  coders

Si pjesë e Iniciativës së tij të Arsimit në Komunitet, Apple do të bashkëpunojë me organizatën jofitimprurëse Oak Corps për të sjellë mundësi arsimore dhe të fuqisë punëtore për të rriturit e rinj me qëllim të vendosjes së karrierës në sektorin e teknologjisë. Partneriteti do të mbështetet në suksesin e Iniciativës “YESWeCode” të Dream Corps, e cila synon “të ndihmojë 100,000 gra të reja dhe burra të nënpërfaqësuara n profile t ndryshme të gjejnë sukses në sektorin e teknologjisë.” #YesWeCode ka diplomuar katër grupe të kodimit dhe ka mbi 60 përqind të shkallës së punësimit.

“Ne jemi të kënaqur me nisjen e kësaj iniciative të re në Oakland,” tha Lisa Jackson, nënkryetari i Apple për  Mjedisin, Politikës dhe Iniciativave Sociale. “Shpresa jonë është që, duke sjellë së bashku ekspertizë, palët e interesuara dhe burimet, do të jemi në gjendje të zmadhojmë ndikimin tashmë mbresëlënës që Dream Corps ka në zonën e Gjirit dhe në mbarë vendin dhe për të ndihmuar një brez të ri të të rinjve të kuptojnë potencialin e tyre. ”

Members of Dream Corps.
Anëtarët e Dream Corps bashkëpunojnë në selinë qendrore jofitimprurëse në Oakland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ky partneritet me Apple do të ndihmojë në zhbllokimin e gjeniut dhe talentin e pashfrytëzuar brenda këtyre komuniteteve, gjë që do të lejojë një brez të ri për të arritur ëndrrat e tyre”.

Apple do të ofrojë teknologji, si dhe mbështetje profesionale, udhëzime për kurrikulë dhe avokim për individët në shkollën e mesme, kolegj dhe më gjerë. Pjesëmarrësit do të ekspozohen ndaj një numri të aftësive dhe mjeteve për të rritur perspektivat e karrierës, me theks në kodimin me Swift. Vien Truong është Drejtori i Përgjithshëm i Dream Corps. Ajo është më e reja prej 11 fëmijëve, të lindur nga një çift emigrantësh që kanë migruar nga Vietnami në vitet 1970. Ajo dhe familja e saj e kanë quajtur Oakland shtëpi të tyre për dekada të tëra. Ajo u bashkua me Dream Corps në vitin 2015 me qëllim të zgjerimit të mundësive për të rinjtë në Oakland dhe më gjerë.

Vien Truong in Oakland.
Vien Truong ka lidhje të thella me qytetin e Oakland, ku jeton me familjen e saj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Unë e shoh Dream Corps si një trupë paqeje për ëndrrën  Amerikane”, tha Truong. “Është për të siguruar që ne mund të ndihmojmë njerëzit që kanë jetuar ose janë rritur në komunitete si imi. Dhe ky partneritet me Apple do të ndihmojë në zhbllokimin e gjeniut dhe talentin e pashfrytëzuar brenda këtyre komuniteteve, gjë që do të lejojë një brez të ri për të arritur ëndrrat e tyre “. Programimi kodues Apple dhe Dream Corps ka vendosur të nisë më vonë këtë vit në Zonën e Gjirit.

Dream Corps po punon me Zyrën e Kryetarit të Bashkisë dhe Qytetin e Oakland për të identifikuar dhe vlerësuar vendndodhjet e mundshme për një hapësirë ​​të dedikuar për të mbështetur këtë program dhe zhvillimin e forcave të tjera të punës dhe përpjekjet e sipërmarrjes sociale./Apple/freenews.tv

Rekomanduar

Vetura e re e serisë A4 të ‘Audi’-së në dizell; Tri litra në 100 kilometra

Dizell në vend të Benzin për veturat e reja të serisë A4 të Audisë. Përderisa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *