Ballina / LAJME / Asnjë kosovar në mesin e viktimave të sulmit terrorist në Zelandë
epa07438082 Bloodied bandages on the road following a shooting resulting in multiply fatalies and injuries at the Masjid Al Noor on Deans Avenue in Christchurch, New Zealand, 15 March 2019. According to media reports on 15 March 2019, a gunman opened fire at around 1:40 pm local time after walking into the mosque, killing at least six people. Armed police officers were deployed to the scene, along with emergency service personnel. Local authorities have advised residents to stay indoors as the situation is evolving and the gunman is reportedly still at large. There have been unconfirmed reports of a shooting at a second mosque in Christchurch. EPA/Martin Hunter NEW ZEALAND OUT

Asnjë kosovar në mesin e viktimave të sulmit terrorist në Zelandë

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës në mbështetje të informacioneve të pranuara deri më tash nëpërmjet kanaleve diplomatike konfirmon se nuk ka shtetas kosovarë, që janë prekur nga sulmi terrorist, që ndodhi të premten në dy xhami në Zelandën e Re, dhe i cili la të vdekur dhjetëra persona.

Ministria e Punëve të Jashtme nëpërmjet Ambasadës së Republikës së Kosovës në Australi, e cila e mbulon edhe Zelandën e Re, është duke i ndjekur nga afër zhvillimet e sotme.

Ata thonë se janë në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet zyrtare të Zelandës së Re dhe tashmë ka vënë në shërbim edhe numrat emergjent për të gjithë shtetasit kosovarë, që mund të kenë nevojë për asistencë konsullore.

Numrat emergjent, ku shtetasit kosovarë mund të thërrasin janë si në vijim: +61 (02) 261130366 , +61403517113.

Rekomanduar

Gjinushi zgjidhet kryetari i ri i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Skënder Gjinushi është zgjedhur kryetari i ri i Akademisë së Shkencave me shumicë votash. Akademikët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *