Ballina / SPORT / Federata e Futbollit e Kosovës pranohet në Konventën e Gjyqtarëve

Federata e Futbollit e Kosovës pranohet në Konventën e Gjyqtarëve

Federata e Futbollit e Kosovës ka mbajtur sot konferencë për medie me rastin e pranimit në Konventën e Gjyqtarëve.

Kryetari Agim Ademi tha se sot është një lajm i gëzueshëm jemi pranuar në konventën ndërkombëtare të FIFA-së.

“Kemi lajmin e gëzueshëm jemi pranuar në konventën ndërkombëtare të FIFA-së referat tanë tani më janë të barabart bashk me referat tjerë të federatave të tjera”, tha ai.

Ndërsa, Alan Snoddy, Ka thënë se sikur të ishte gjallë Fadil Vokrri do të ishte krenar më këtë.

“E gjitha ka filluar në shtator të viti 2017 kur e patëm takimin mes federatës së futbollit të Kosovës dhe UEFA-së, në atë takim atëherë ka qenë edhe kryetari Fadil Vokrri, sikur të kishte qenë tani me në do të ishte krenuar shumë”, tha ai

Gjithashtu thotë se për gjithë këtë mund është dashur të ketë staf të angazhuar dhe synimi kishte shumë pak kohë.

“Qëllimi i takimit në shtatorë 2017 ka qenë që ti vendosim standardet e referimit, pastaj u ulem dhe bëmë planin e punës në mënyrë që të bëjmë gjithçka të gatshme për anëtarësim. Kjo nënkupton edhe nxirjen e refereve të rijnë. Sigurisht për gjithë këtë mund është dashur të këtë staf të angazhuar dhe synimi kishte shumë pak kohë. Unë në këto dy vite e gjysme kamë pasur fatin të vijë në Kosovë disa herë për të mbajtur debate me referat”, thotë ai.

Tutje tha se me këtë arritje do vij edhe mbështetja financiare që duhet të përdoret për proceset zhvillimore të futbollit.

“Dhe jam i bindur se federata e futbollit të Kosovës gjithmonë ka pasur mbështetjet nga FIFA dhe UEFA. Pas dy viteve mund është shpaguar e gjitha. Në majë të vitit 2018 në konventën UEFA-së u vendos për Kosovën pasi që puna 2 vjeçare ka qenë e suksesshme. Sigurisht që me këtë arritje vjen edhe mbështetja financiare por që duhet të përdoret për proceset zhvillimorë të futbollit. Nga përvoja ime me shtete të ndryshëm të futbollit me këtë mbështetje financiare mund të themi se është shumë e rëndësishme, Dhe mund të luaj rol të rëndësishme në përgatitje fizike të referave . Në emër të UEFA-se do vazhdojmë të ju mbështesim”. Përfundoi ai, raporton,Arbresh.info.

Rekomanduar

Panik në Real-Arsenal/ Asensio dëmtohet rëndë dhe dërgohet urgjentisht në spital

Marco Asensio ishte futbollisti më i mirë në fushë e lojës për ato pak minuta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *