Ballina / Shëndetësi / Ilaçi i ri që po vret qelizat kancerit

Ilaçi i ri që po vret qelizat kancerit

Shkencëtarët kanë zhvilluar një bar të ashtuquajtur ‘Kali i Trojës’ që truket dhe vret qelizat e kancerit.

Qasja e re përfshin lidhjen e një trajtimi të kimioterapisë me yndyrën, të cilat tumoret përdorin si lëndë djegëse për t’u rritur.

Yndyra merret nga qelizat malinje me terapinë e vrasjes së kancerit në tërheqje. Pasi brenda një tumori, ky ilaç bëhet aktiv dhe shkatërron qelizat kanceroze.

Hulumtuesit testuan qasjen duke përdorur paclitaxelin e barit me ilaçe.

Ky bar ”eliminoi krejtësisht” kancerin e eshtrave, pankreasit dhe zorrës së trashë në minj.

laçi i quajtur ‘Kali i Trojes’ është bar që sulmon qelizat tumoralë nga brenda duke ofruar shpresë për pacientët që kanë pak opsione të mbetura.

Rekomanduar

Mjekësi/ Tek vera e kuqe sekreti për të fluturuar në Mars

Vera e kuqe fsheh sekretin për të mbrojtur muskujt e astronautëve, të cilët do të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *