Ballina / Teknologji / Konsumatorët dërgojnë Apple në gjyq

Konsumatorët dërgojnë Apple në gjyq

Gjykata Supreme e SHBA dha një “dritë jeshile” për të nisur një mosmarrëveshje kundër Apple për shkak të ankesës së konsumatorëve.

Ata akuzojnë kompaninë për monopol në tregun e aplikacioneve për iPhone dhe duke i detyruar ata të paguajnë softuer shumë më të shtrenjta, raporton Reuters.

Gjyqtarët mbështetën vendimin e gjykatës më të ulët për të lejuar vazhdimin e padisë nën padinë kolektive të propozuar.

Paditësit pohuan se kompania teknologjike me bazë në Kupertino të Kalifornisë kërkoi që aplikacionet të shiten përmes dyqanit të saj AppStore dhe se kishte tërhequr një komision të tepërt blerje prej 30 për qind.

Aksionet e Apple ranë pas vendimit të gjykatës gati 5 për qind në 187.43 dollarë. /kp

Rekomanduar

“Volvo” tërheq gjysmë milioni automjete në botë

Prodhuesi suedez i automjeteve, “Volvo”, nën pronësinë e kompanisë kineze “Geely”, njoftoi sot tërheqjen e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *