Ballina / Teknologji / Krijohet “makina e kohës” që lëviz grimcat në të kaluarën

Krijohet “makina e kohës” që lëviz grimcat në të kaluarën

Një “makinë kohe” që lëviz grimca të vogla në të kaluarën është krijuar në Rusi, deklarojnë shkencëtarët.Thuhet se mund të lëvizë objektet më të vogla se atomi në drejtimin e kundërt të shigjetës së kohës. Eksperimentet  përfshinë elektrone, grimca të ngarkuara negativisht që përbëjnë një atom.

Ata e treguan nëpërmjet topave të bilardos, të cilët i krahasojnë me elektronet. Topat duket se ishin në gjendje të ri-vendoseshin në formimin e tyre fillestar.

/lexo.al/

Rekomanduar

Braktisi shkollën për t’u bërë lojtar profesionist i Fortnite, tani është i pasur

Një djalë 15 vjeç ka fituar 25 mijë paund duke luajtur Fortnite dhe tani po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *