Ballina / EKONOMI / Parisi miraton marrëveshjen e tregtisë së lirë BE-Kanada

Parisi miraton marrëveshjen e tregtisë së lirë BE-Kanada

Deputetët francezë miratuan sot ratifikimin e traktatit kontrovers të tregtisë së lirë mes Bashkimit Evropian dhe Kanadasë (CETA), me 266 vota kundër 213 dhe 74 abstenim.

Ky tekst, që prej 510 milionë evropianë dhe 35 milionë kanadezë, heq të drejtën e doganës për 98% të produkteve që shkëmbehen.

Megjithatë, teksti duhet të miratohet nga 38 parlamente rajonale dhe kombëtare në gjithë Evropën.

Pas miratimit nga Asambleja Kombëtare Franceze, duhet ende të votohet në Senat në një ditë që ende nuk është përcaktuar./ATSH/

Rekomanduar

Forcohet leku, ia kalon të gjitha monedhave në rajon

Shqipëria vijon të ketë deficit të lartë të llogarisë korente në raport me Rajonin, por …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *