Ballina / Magazina / Skulptura në borë si sensibilizim për gratë e vrara dhe të dhunuara

Skulptura në borë si sensibilizim për gratë e vrara dhe të dhunuara

Artistja Jaime Black, ka bërë figura skulpture në dëborë  si shenjë sensibilizimi kundër dhunës së grave.

Përgjatë lumit “Winnipeg” artistja Jaime ka bërë figura të shtrira prej bore, duke i skalitur në si një mënyrë   për të përkujtuar jetën e grave dhe vajzave indigjene të zhdukura dhe të vrara (MMIWG)./politiko.al

Artistja Jaime Black u shpreh për CBC Up to Speed duke thënë:

Është një koment për faktin se gratë indigjene po përballen me nivele të larta të dhunës në Winnipeg – shpesh ne gjejmë gra në lumë. Është vetëm një mënyrë për ne që t’i kujtojmë dhe t’i nderojmë ato. Unë shpresoj që të bashkohemi si një komunitet dhe të flasim për mënyrat se si mund të krijojmë një hapësirë ​​më të sigurt për gratë dhe vajzat indigjene.

  

Rekomanduar

Victoria Beckham zhgënjen fansat

Viktoria Beckham ka thyer zemrat e fansave të grupit Spice Girls duke hequr dorë nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *