Ballina / EKONOMI / Softbank i ofron 1 miliardë euro Uber-it për favorizimin e makinave autonome

Softbank i ofron 1 miliardë euro Uber-it për favorizimin e makinave autonome

Një konsorcium i udhëhequr nga ‘Softbank’ është në bisedime për të investuar një miliardë dollarë ose më shumë në ndarjen e automjeteve autonome Uber.

Raportet e’ Wall Street Journal’ citojnë disa burime, sipas të cilave investimi mund të ndihmojë aplikacionin për makina me shofer në funksion të ofertës publike fillestare (IPO) për listën e burses.

Negociatat kanë të bëjnë me blerjen nga ‘Softbank’ dhe investitorë të tjerë, duke përfshirë një prodhues të makinave, të aksioneve të pakicës në ndarjen e makinave pa shofer me një vlerësim prej pesë deri në dhjetë miliardë dollarë.

Rekomanduar

Kosova i jep 2 muaj kohë Shqipërisë: Taksë 100% nëse pengohen mielli, birra dhe patatet

Shqipëria dhe Kosova mbyllen dje një takim për lehtësimin e tregtisë, por duket se në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *